Hartig bakken | 45 minuten
Ingrediënten (4 stuks)
4 plakjes bladerdeeg
100 gram crème fraîche
4 eieren
100 gram gerookte zalm
4 kleine ovenbestendige taartvormpjes
Voorbereidingen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de taartvormpjes in met boter en leg hier eventueel een stukje bakpapier in. Bekleed het taartvormpje met een plakje bladerdeeg. Herhaal dit met de andere overige taartvormpjes en bladerdeeg.
Snijd de randen deeg af. Prik gaatjes in de bodem. Bak de taartbodems 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
Bereidingswijze
Zet de oven terug naar 180 graden. Als de bodem van de taartjes toch een beetje omhoog is gekomen, duw je deze voorzichtig plat.
Verdeel de crème fraîche over de taartbodems. Breek in elk taartje een eitje.
Bak de eitjes in bladerdeeg plusminus 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180 graden.
Verdeel de gerookte zalm in 4 porties en verdeel over de taartjes. Serveer de bladerdeegtaartjes met ei en gerookte zalm direct.
Tips
Je kunt goed variëren met de toppings voor deze bladerdeegtaartjes. Denk ook aan bijvoorbeeld: avocado, tuinkers of cherrytomaten.
Terwijl de eitjes in de oven staan, kun je de garing goed in de gaten houden. Wil je eitjes iets zachter of iets meer doorgebakken? Laat het taartje dan gewoon wat korter of langer in de oven.
Pingback: Zalmsandwiches met spinazie, komkommer en roomkaas - StudioKOOK
Pingback: Kerstinspiratie #2: 12 x lekkere recepten voor het kerstontbijt - StudioKOOK
Pingback: Pasteitjes met roerei, spek en bieslook - StudioKOOK
Pingback: Snel & Simpel: 12 recepten met ei voor de paasbrunch - StudioKOOK