Catalina dressing, ken jij deze smaakvolle dressing al? Deze bijzondere dressing smaakt een beetje zoetzuur en is erg lekker als je een keer wil afwisselen met lekkere saladedressings. Zet dit recept dus zeker op je lijstje als je van lekkere salades houdt. Of beter nog: zet deze week nog een lekkere salade met deze zoetzure, frisse dressing op het menu!
Catalina dressing recept
Catalina dressing is een Amerikaanse dressing voor bijvoorbeeld salades. De basis is ketchup, rode wijnazijn, honing en olijfolie. De dressing smaak een beetje zoetzuur en maakt een salade meteen heerlijk fris!
Dit recept voor Catalina dressing is redelijk groot. Je kunt er dus een flinke salade bij maken. Gebruik je niet alle dressing? Dan kun je je, wat je over hebt, eenvoudig bewaren in de koelkast.
Doe de zoetzure dressing in een afgesloten bakje of een afgesloten fles en bewaar ‘m koud. Hij is ook erg lekker op bijvoorbeeld sandwiches of als smaakmaker voor bowls.
Zelf saladedressing maken
Dit recept is een van de vele recepten om StudioKOOK om zelf saladedressing te maken. Zelf een dressing maken is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Deze Catalina dressing is voor de Hollandse keuken niet zo klassiek en bekend. Maar, wil je vaker zelf een dressing maken, dan mogen recepten voor een klassieke vinaigrette, romige dressing en Oosterse dressing niet ontbreken!

Catalina dressing
Ingrediënten
- 60 ml ketchup
- 120 ml rode wijnazijn
- 3 eetlepels honing (of: suiker)
- 80 ml olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom. Meng alles goed door elkaar tot een egale dressing ontstaat. Breng de Catalina dressing op smaak met peper en zout. Serveer bij een (maaltijd)salade of zet apart in de koelkast tot verder gebruikt. Eet smakelijk!