Kruidige kip, gegrild op de barbecue. Dit maak je voortaan helemaal zelf met dit recept voor kip tandoori spiesjes. Makkelijk te bereiden én te eten doordat de kipstukjes aan een stokje hebt geregen. Even grillen tot de kip gaar en lekker mals is en je BBQ gerechtje is klaar!
Kip tandoori spiesjes van de BBQ
De supermarkt ligt vol met kant-en-klaar producten voor de barbecue. Verleidelijk, want wanneer je een barbecue organiseert wil je ook niet te lang in de keuken staan om alles voor te bereiden. Denk aan: salades, groenten en -bijgerechten, sauzen en natuurlijk vlees-, vis- en groentenrecepten voor op de BBQ. Deze kip tandoori spiesjes zijn de perfecte combinatie van zelfgemaakt en ‘niet-te-veel-moeite’. Deze kipspiesjes maak je lekker zelf, je beslist zelf welke tandoorikruiden je wil gebruiken. Tijd om de kruiden zelf te maken? Vooral doen! Liever wat sneller klaar zijn in de keuken? Kies voor jouw favoriete tandoori-kruidenmix uit de supermarkt of van de toko.
Makkelijk bereiden en eten zonder knoeien
Wanneer ik zelf recepten maak voor de BBQ kies ik eigenlijk steevast voor spiesjes. Ik tover elk barbecuegerecht met liefde om in een heerlijke spies of prikker. Een barbecuespiesje heeft namelijk zoveel voordelen!
Barbecuespiesjes zijn makkelijk om te maken
– zorg ervoor dat de prikker in een pakje met water kunnen weken. Dit voorkomt verbranden op de barbecue en het splinteren van het hout tijdens het rijgen
– snijd het vlees, de vis of de groenten in hapklare stukken en rijg deze op de spiesjes.
– tijdens het grillen van de spiesjes blijft het vlees, de vis of de groenten mooi bij elkaar want zitten keurig vast aan het spiesjes of de satéprikker.
– ook het keren gaat hierdoor een stuk makkelijker en sneller. Draai simpelweg het stokje in plaats van elk stukje vlees, vis of groenten apart.
Ook het eten van barbecuespiesjes heeft een hogere garantie om niet te knoeien
– eet het vlees, de vis of de groenten direct van het stokje. Even dippen in een lekkere saus en happen maar. Het stokje gooi je naderhand gewoon weg.
– schuif de hapklare stukjes makkelijk van het spiesje op de bord. Je eet de stukjes vlees, vis of groenten makkelijk weg want, zoals hierboven al gezegd, ze zijn hapklaar!
Benieuwd naar meer barbecuespiesjes? Bekijk ook deze recepten eens:
Varkensspiesjes met honing-mosterdmarinade
Cajun groentespiesjes van de BBQ
Falafelspiesjes van de BBQ
Gegrilde champignons in Oosterse marinade
Kip-hawaï spiezen van de BBQ
Kip tandoori spiesjes (van de BBQ)
Ingrediënten
- 500 gram kipblokjes
- 1 rode ui
- ½ (rode) paprika
- 20 gram tandoorikruiden
- 2 eetlepels olie
En verder
- 8 satéprikker
Instructies
- Vul een bakje met water om de satéprikkers in te laten weken. Je kunt bijvoorbeeld een maatbeker, ovenschaal of ruim kunststof bakje (waar de prikkers volledig in passen) gebruiken.
- Doe de kipblokjes in een ruime kom. Voeg de tandoorikruiden en de olie toe en meng dit goed door. Dek de kom af en laat het liefst even marineren.
- Snijd intussen de rode ui in parten en de rode paprika in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
- Rijg de gemarineerde kipblokjes en de groenten aan de satéprikkers. Begin met een stukje gemarineerde kip, gevolgd door paprika en rode ui, vervolgens 1 of 2 stukjes gemarineerde kip, wederom wat groenten en als laatste een stukje kip.
- Zorg dat de barbecue op temperatuur is en grill de kip tandoori spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar. Keer tussentijds regelmatig tegen verbranden en voor een gelijkmatige garing.