Gemarineerde olijven, ik ben er dol op! Olijven kun je kopen in allerlei soorten en smaken. Koop ze bijvoorbeeld gemixt met fetakaas, knoflook, verse kruiden of pepers. Ook naturel zijn olijven volop vertegenwoordigd in de supermarkt. Geef olijven een persoonlijke touch door ze zelf te marineren. Ontzettend lekker en helemaal niet zo moeilijk als het lijkt!
Gemarineerde olijven met knoflook en peterselie
Voor dit recept voor gemarineerde olijven koop ik eenvoudige olijven uit de supermarkt. Deze zitten gewoon in een potje en zijn eigenlijk vaak ook het goedkoopst. Olijven met pit bevatten extra veel smaak, maar voor het gemak koop je olijven die al ontpit zijn. Meng de olijven, groen of zwart, met de lekkerste smaakmakers. Voor dit recept kies ik voor knoflook, peterselie, olijfolie en citroensap. Voor wat extra pit kun je wat chilivlokken toevoegen.
Deze gemarineerde olijven zijn lekker bij veel gerechten. Je kunt ze los eten of bijvoorbeeld mengen in een salade, prik ze op heerlijke Spaanse pincho’s of serveer ze bij de pasta. Maak een lekkere grote portie dus en bewaar de gemarineerde olijven in de koelkast.
Maak je borrel compleet
Naast een schaaltje nootjes, wat blokjes kaas doen olijven het altijd goed bij de borrel. Maak je borrel compleet door het aan te vullen met meer lekkere borrelhapjes. Kies voor een tafel vol Spaanse tapas, of wat dacht je van Oosterse mezze of stel een smakelijke borrelplank samen. Doe wat inspiratie op met de onderstaande borrelrecepten:
- Borrelspiesjes met feta en rookvlees
- Hollandse spiesjes met kaas en worst
- Arancini: Italiaanse risottoballen (koken met restjes)
- Nacho’s met vis uit de oven
- Bladerdeeghapjes met groene asperges (Snel & Simpel)
- Pinchos met tonijnsalade en paprika
- Bruschetta met truffel, kalkoen en Parmezaanse kaas (video)
- Makkelijke kaasbroodjes voor bij de borrel
- Wraprolletjes met roomkaas en Serranoham
Gemarineerde olijven
Ingrediënten
- 150 gram olijven
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie 1
- 1 eetlepel citroensap
- 1 bosje peterselie
- peper en zout
Instructies
- Maak de knoflookteen schoon. Gebruik deze makkelijke tip voor het pellen van knoflook. Hak, snijd of pers de knoflookteen fijn. Doe deze in een schaaltje samen met de citroensap.
- Voeg ook de olijven en de olijfolie toe. Meng alles goed door.
- Snijd de verse peterselie fijn en meng deze ook met de gemarineerde olijven. Voeg eventueel naar smaak wat chilivlokken toe.
Heerlijk, deze olijven! En zó gemaakt.
mijn schoonzoon is er fan van. 😉
Wat fijn om te horen dat de olijven in de smaak vallen! Bedankt voor je reactie.