gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven met knoflook en peterselie

Gemarineerde olijven, ik ben er dol op! Olijven kun je kopen in allerlei soorten en smaken. Koop ze bijvoorbeeld gemixt met fetakaas, knoflook, verse kruiden of pepers. Ook naturel zijn olijven volop vertegenwoordigd in de supermarkt. Geef olijven een persoonlijke touch door ze zelf te marineren. Ontzettend lekker en helemaal niet zo moeilijk als het lijkt!



Gemarineerde olijven met knoflook en peterselie

Voor dit recept voor gemarineerde olijven koop ik eenvoudige olijven uit de supermarkt. Deze zitten gewoon in een potje en zijn eigenlijk vaak ook het goedkoopst. Olijven met pit bevatten extra veel smaak, maar voor het gemak koop je olijven die al ontpit zijn. Meng de olijven, groen of zwart, met de lekkerste smaakmakers. Voor dit recept kies ik voor knoflook, peterselie, olijfolie en citroensap. Voor wat extra pit kun je wat chilivlokken toevoegen.

Deze gemarineerde olijven zijn lekker bij veel gerechten. Je kunt ze los eten of bijvoorbeeld mengen in een salade, prik ze op heerlijke Spaanse pincho’s of serveer ze bij de pasta. Maak een lekkere grote portie dus en bewaar de gemarineerde olijven in de koelkast.


Maak je borrel compleet

Naast een schaaltje nootjes, wat blokjes kaas doen olijven het altijd goed bij de borrel. Maak je borrel compleet door het aan te vullen met meer lekkere borrelhapjes. Kies voor een tafel vol Spaanse tapas, of wat dacht je van Oosterse mezze of stel een smakelijke borrelplank samen. Doe wat inspiratie op met de onderstaande borrelrecepten:

gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven

5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans, Mediterraan, Spaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram olijven
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie 1
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bosje peterselie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak de knoflookteen schoon. Gebruik deze makkelijke tip voor het pellen van knoflook. Hak, snijd of pers de knoflookteen fijn. Doe deze in een schaaltje samen met de citroensap.
  • Voeg ook de olijven en de olijfolie toe. Meng alles goed door.
  • Snijd de verse peterselie fijn en meng deze ook met de gemarineerde olijven. Voeg eventueel naar smaak wat chilivlokken toe.

Notities

Dit recept kun je in een dubbele hoeveelheid maken. Je kunt de gemarineerde olijven een aantal dagen bewaren in de koelkast.
Trefwoord Makkelijk, Marinade, Olijven, Snel, Tapas, Vegetarisch

2 reacties op “Gemarineerde olijven met knoflook en peterselie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating