seizoensgroenten van november

Seizoensgroenten van november

In november zijn we al halverwege de herfst. Een fris en soms écht koud seizoen. Ondanks de omschakeling van seizoen, hebben de seizoensgroenten ook nog veel overlap met andere seizoenen. Benieuwd welke groenten we in november voor het laatst zien? En welke groenten nog even blijven? Lees het in dit artikel over de seizoensgroenten van november.


 

Seizoensgroenten van november hebben veel overlap met de seizoensgroenten van december, zoals spruitjes, pastinaak, rode biet, boerenkool en paddenstoelen. Enkele andere groenten en fruit in deze maand zijn:

 

Ook in november zijn er een aantal seizoensgroenten die we dit jaar voor het laatst zien. Geniet nog even extra van de volgende groenten:

 

pasta ovenschotel met pompoen en spek omelet uit de oven met prei en gorgonzola

 

Seizoensgroenten als inspiratiebron

November brengt niet alleen nieuwe seizoensgroenten met zich mee. Ook een aantal een heerlijk, najaarsgerechten zijn weer van de parij. Stoofpotjes, rijkgevulde soepen en stamppotten. De herfst, en over anderhalve maand ook de winter, leent zich hier perfect voor! Wat dacht je van pasta ovenschotel met pompoen en spek of soep van knolselderij met truffelroom? Andere recepten met seizoensgroenten van november die je al op StudioKOOK kunt vinden zijn:

 

 

Binnenkort op StudioKOOK

StudioKOOK zal zich naast de gebruikelijk rubrieken en recepten ook vullen met recepten speciaal gericht op koken volgens de seizoenen. Door te koken volgens de seizoenen geniet je optimaal van het product en komt deze het best tot zijn recht in een recept. Ik zit weer boordevol ideeen voor lekkere herfst- en winterrecepten. Binnenkort verschijnen in ieder geval uiteenlopende recepten met boerenkool, 2 varianten voor omelet uit de oven prei en heerlijke gevulde soepen met o.a. pastinaak op StudioKOOK.nl. Ook een heerlijke cake met peer en makkelijke appeltaartjes staan al voor je klaar, dus houd StudioKOOK in de gaten!