omelet uit de oven met pompoen, spinazie en geitenkaas

Omelet uit de oven met pompoen, spinazie en geitenkaas

Lunch • 20 minuten + 35 minuten in de oven


Ingrediënten (4 pers.)

4 eieren
± 150 ml melk
400 gram pompoen
250 gram bladspinazie
125 gram geitenkaas
peper en zout

ovenschaal
eventueel: bakpapier

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de pompoen, ontdoe van de zaden en snijd in de blokjes van 2 bij 2 cm. Kook de pompoenblokjes 10 minuten. Schep hierna uit het water en laat goed uitlekken.

Kook ook de bladspinazie (dit kan eventueel in hetzelfde water) tot deze volledig geslonken is. Giet de spinazie af en knijp deze vervolgens goed uit.

Klop de eieren los met de melk. Voeg de pompoenblokjes en de spinazie toe en meng het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in en bekleed eventueel met bakpapier. Giet het eimengsel met de pompoen en de spinazie in de ovenschaal. Verbrokkel de geitenkaas boven de ovenschaal. Bak de omelet 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer dit gerecht direct, met een lekker stuk brood. Deze omelet uit de oven met pompoen, spinazie en geitenkaas is heerlijk als luch of als stevig ontbijt. Warm smaakt hij heerlijk, maar ook afgekoeld is dit gerecht nog erg lekker!

 

Tips

Controleren of de pompoen gaar is? Prik met een mes of vork in de pompoen. Glijdt hij er makkelijk in? Dan is de pompoen gaar. Omdat de pompoen nog een keer verwarmd wordt in de oven en dus nog verder gaart, hoeft de pompoen niet per se door en door gaar te zijn.

Ook lekker in deze omelet uit de oven: spekjes, spruitjes of prei. Deze laatsten zijn echte seizoensgroenten van november.

 

Misschien vind je dit ook lekker

 

 

1 reactie op “Omelet uit de oven met pompoen, spinazie en geitenkaas”

  1. Pingback: Plaattaart met spinazie, feta en olijven - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.