chinese kool snijden - seizoensgroenten van juli - seizoensgroenten van februari

Seizoensgroenten van juli: aubergine, Chinese kool en courgette

Koken volgens het seizoen heeft veel voordelen. Het is goedkoper, beter voor het milieu en de smaak van de groenten is op z’n best! In dit artikel licht ik een aantal seizoensgroenten van juli: aubergine, Chinese kool en courgette.Seizoensgroenten van juli

In juli is het volop zomer. Hoewel dat misschien niet altijd aan het weer te zien is, kun je dit goed aflezen aan de seizoensgroenten die er in deze maand beschikbaar zijn. Deze selectie begint uiteraard al in juni en ook mei mag je hierin niet vergeten. Onder andere deze groenten kwamen eerder al aan bod: de lichte koolsoort spitskool, botersla, tomaten en sperziebonen. In juli wordt het lijstje van zomergroenten aangevuld met de aubergine, Chinese kool en courgette.

Courgette

De courgette is een groenten die veel mensen lekker vinden. Logisch, want hij past zich makkelijk aan aan smaken en is goed te combineren is veel gerechten. Voeg hem makkelijk toe aan bijvoorbeeld soep, pastasaus of curry voor wat extra groenten of laat courgette de hoofdrol spelen door hem te vullen of te roosteren.

Combineer courgette met: tomaten, olijfolie, geitenkaas, mozzarella, ciroen, ricotta, knoflook, aubergine, rijst, pasta, venkel, uien, zalm, sardientjes, olijven.

Recepten met courgette:


Chinese kool

Kool doet denken aan winterse gerechten zoals stoofpotten en stamppotten, maar Chinese kool is, net als spitskool, een lekkere lichte en zomerse koolsoort. Je kunt hem zowel rauw en gegaard eten. Maak er een lekkere salade van of vul een lichte kippenbouillon met rauwe Chinese kool (klik).

Bekijk ook eens dit artikel. Hierin leg ik je stap voor stap uit hoe Chinese kool makkelijk kun schoonmaken en snijden op verschillende manieren.
CHINESE KOOL SNIJDEN, ZO DOE JE DAT!

Combineer Chinese kool met: paddenstoelen, komkommer, varkensvlees, cashewnoten, tofu, garnalen, gember, munt, koriander, wortel, paprika, rode peper, bosui, sojasaus.

Recepten met Chinese kool:

Aubergine

Aubergine is een groenten die veel verschillende keuken wordt gebruikt. Denk aan: de Mediteraanse keuken, Midden-Oosterse keuken en Aziatische keuken. Hij laatst zich, net als de courgette, makkelijk combineren met smaken en andere ingrediënten.

Combineer aubergine met: tomaten, ansjovis, basilicum, sesamolie, uien, tijm, tahini, sojasaus, courgette, gember, artisjok, knoflook, venkel, komijn, kaneel, rode peper, miso, granaatappel.

Recepten met aubergine:

1 reactie op “Seizoensgroenten van juli: aubergine, Chinese kool en courgette”

  1. Pingback: Seizoensgroenten van augustus: komkommer, paprika en maïs - StudioKOOK

Reacties zijn uitgeschakeld.