Het paasweekend is in zicht. Reden genoeg dus om lekker wat smakelijk inspiratie op te doen voor de paasbrunch. In dit artikel vind je 12 snelle & simpele recepten met ei in de hoofdrol. Want, een eitje mag met Pasen natuurlijk niet ontbreken!
Ei in de hoofdrol
Bij Pasen denk ik aan als kind eieren zoeken. Kippeneieren en chocolade eieren. Pasen en eieren zijn dus voor mij, maar net als voor velen, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gekookt ei mag natuurlijk niet ontbreken, maar wees ook lekker creatief met ei!
Alle recepten in dit artikelen hebben ei in de hoofdrol of zijn een belangrijk ingrediënten in het gerecht. Daarnaast zijn ze, net als alle recepten in de categorie ‘Snel & Simpel’ te bereiden binnen 30 minuten, incl. voorbereidingstijd, oventijd, etc. Klik op de dikgedrukte tekst om snel naar het recept te gaan!
Een gekookt eitje hoort bij Pasen. Om te zoeken en te schilderen, maar natuurlijk ook om te eten! In dit artikel vind je alle handvatten voor het perfecte, gekookte eitje. Hoe lang moet een ei precies koken? En hoe voorkom je dat het ei breekt tijdens het koken?
Een gekookt ei is al lekker op zich, maar maak er ook eens een gevuld eitje mee! Voor dit recept heb ik me laten inspireren door de Italiaanse klassie ‘vitello tonnato’: dun gesneden kalfsvlees met een romige tonijnmayonaise. Een combi die perfect tot zijn recht komt in deze gevulde vitello tonnato eitjes!
Eiersalade kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je maakt hem net zo makkelijk zelf! Met dit recept voor makkelijke eiersalade wil je nooit meer anders. Lekker op brood, een cracker of bijvoorbeeld een beschuitje.
Maak jij wel eens scrambled eggs, ofwel roerei? Roerei is ontzettend makkelijk om zelf te maken en super lekker. Helemaal in combinatie in dit recept: ciabattatoast met scrambled eggs, gepofte cherrytomaten en balsamicosiroop.
Nog zo’n heerlijk recept voor gevulde eieren. Dit recept voor gevulde eieren met avocado en Srirachasaus is daarnaast ook lekker romig, maar een stuk gezonder. Avocado is namelijk al romig van zichzelf en heeft dus minder mayonaise nodig!
Ja, ik ben dol op alles met ei. Maar, ik kook wel graag met het nodige gemak. Deze omelet uit de oven met prei en gorgonzola is hier een perfect voorbeeld van! Geen van de ingrediënten hoeft voorgegaard te worden. Alles kan tegelijk, in een ovenschoteltje, de oven in. Mmm!
Zijn deze aardappelnestjes met ei niet alleen al een lust om naar te kijken? En het fijne is: ze hebben maar 15 minuten bereidingstijd! Snijd de aardappel in lange linten met een spiraalsnijder, maar ik vertel je ook hoe je dit eenvoudig kunt snijden zonder speciale spiraalsnijder.
Naast harde bolletjes, veel soorten beleg en zoet brood mogen kleine hapjes niet ontbreken tijdens de paasbrunch. Wat dacht je van deze mini pasteitjes met roerei, spek en bieslook? Klaar in 15 minuten!
Met eiersalade kun je volop variëren. Ga bijvoorbeeld eens voor deze eiersalade met ansjovis! Geen liefhebber van ansjovis? Geen nood, want dit recept kun je ook maken met bijvoorbeeld zalm of tonijn.
Een quiche is geen quiche zonder ei en room als basis. Deze mini aspergetaartjes mogen dus niet ontbreken in dit rijtje! Het lentegevoel zal niet ontbreken met een vulling van groene asperges. Dit is namelijke een echte een seizoensgroente!
Deze bladerdeegtaartjes met ei en gerookte zalm stelen gegarandeerd de show tijdens de paasbrunch! En wie had gedacht dat je aan dit recept slechts 15 minuten werk hebt?
Wist je dat ei heel goed combineert met zilte smaken zoals die van ansjovis en olijf. Dit recept voor gevulde eieren met olijf en ansjovis bevat beide ingrediënten als topping van een lekker gevuld eitje! Succes gegarandeerd!
Zin in nog meer inspiratie voor Pasen? Bekijk dan hier (klik) nog een inspiratieartikel met paasrecepten of ga via deze link (klik) naar alle paasrecepten op StudioKOOK.